Uitgeput en overweldigd? 
Je bent sterk, ambitieus en hebt een drukke carrière en een fijn gezin. Je houdt van wat je doet, maar de balans lijkt steeds verder weg. De dagen voelen als een race tegen de klok, en terwijl je je gezin, werk en sociale leven draaiende probeert te houden, merk je dat je zelf steeds verder uitgeput raakt. Je voelt je moe, gespannen, en soms zelfs bang dat je het allemaal niet meer aankan. Misschien merk je dat je sneller geïrriteerd bent, slecht slaapt of de interesse in dingen die je normaal blij maken kwijtraakt.

Waar worstel jij het meest mee?

1. Vermoeidheid die niet overgaat
Je voelt je constant moe, hoe goed je ook probeert te slapen. Je bent lichamelijk uitgeput en mentaal overprikkeld, alsof je batterij nooit meer volledig oplaadt. De combinatie van werkstress en het constant beschikbaar willen zijn voor je gezin, is uitputtend.
2. Veranderende eetlust
Misschien merk je dat je niet goed eet omdat je te druk bent, of dat je juist vaak naar ongezond comfortfood grijpt. Beide situaties maken het nog moeilijker om je energiek en in balans te voelen.
3. Die onrustige hartkloppingen
Je hebt het gevoel dat je constant ‘aan’ staat. Soms merk je dat je hart sneller gaat kloppen, of dat je zonder duidelijke reden een onrustig en opgejaagd gevoel hebt. Dit kan je bang maken en het gevoel van controleverlies versterken.
4. Interesseverlies en prikkelbaarheid
De dingen die je vroeger energie gaven – tijd doorbrengen met je gezin, sporten, of een gezellig avondje uit – voelen nu als een opgave. Je merkt dat je sneller geïrriteerd raakt, zelfs bij kleine dingen. Je voelt je schuldig tegenover je kinderen of partner, maar hebt geen idee hoe je dit kunt veranderen.
5. Angst om grip te verliezen op je werk
Je bent gewend om hard te werken en resultaten te boeken. Maar nu voel je dat je concentratie en productiviteit afnemen. Taken die ooit eenvoudig waren, lijken een berg. En de angst om door de mand te vallen of je baan te verliezen, maakt alles nog zwaarder. 

Hoe ik jou kan helpen

Als burn-out therapeut begrijp ik de unieke uitdagingen van kou. Mijn aanpak is gericht op het herstellen van jouw balans, zodat je weer vol vertrouwen en energie je werk en gezin kunt combineren.
1. Leren luisteren naar je lichaam
We beginnen met het herkennen van de signalen die je lichaam je geeft. Die constante vermoeidheid en spanning zijn geen zwakte, maar een teken dat je over je grenzen bent gegaan. Samen brengen we in kaart waar het misgaat en hoe we dit kunnen veranderen.
2. Rustmomenten inbouwen
Ik leer je praktische technieken die je meteen kunt toepassen, zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness en korte ontspanningsmomenten die zelfs in een druk schema passen. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken in hoe je je voelt.
3. Grenzen leren stellen zonder schuldgevoel
Veel vrouwen vinden het moeilijk om ‘nee’ te zeggen, zowel thuis als op het werk. Ik help je om grenzen te stellen op een manier die respectvol is naar anderen, maar ook naar jezelf. Zo voorkom je dat je jezelf voorbijloopt.
4. Herstellen en weer genieten van het leven
Het doel is niet alleen om je klachten te verminderen, maar ook om weer te leren genieten van de dingen die belangrijk voor je zijn. Samen werken we aan het terugvinden van jouw energie, plezier en balans, zodat je vol vertrouwen en zonder schuldgevoel je carrière én je gezin kunt omarmen.


Waarom je dit niet alleen hoeft te doen

Je bent misschien gewend om alles zelf op te lossen. Maar burn-out is niet iets wat je in je eentje hoeft te dragen. Door hulp te zoeken, laat je zien dat je sterk bent en goed voor jezelf wilt zorgen – niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gezin.
Wil je meer weten over hoe ik jou kan helpen om weer grip te krijgen op je leven? Neem contact met me op. Samen zetten we de eerste stap naar herstel.

Tip 1. Ga mediteren of maak een wandeling in de natuur en wees je bewust van alles wat je ziet, hoort en ruikt.

Meditatie zorgt ervoor dat je "neuronen" in je hersenen weer tot rust komen. Het piekeren stopt. Heb je nog geen ervaring met Mediteren? Laat het mij weten, dan stuur ik je wat informatie.

Tip 2. Hoe lastig het ook lijkt, probeer eens een week je positieve emoties bij te houden; wees bewust van wat wél goed gaat.

Het lijkt misschien overdreven maar je zult merken dat wanneer je meer op de positieve momentjes gaat letten. je automatischer beter zult voelen.
Of volg eens een creatieve artworkshop bij mij - van alleen het werken met kleuren wordt je

Tip 3. Neem een kop thee of een glas water als je weer thuis bent en geniet nog even na.

Water verhoogt de productiviteit, stimuleert je brein, vermindert vermoeidheid en is brandstof voor je spieren. Regelmatig even "stilte"opzoeken kan je hoofd leegmaken en door te wandelen krijgt je lichaam nieuwe zuurstof waardoor je meer energie opdoet. Neem een kop thee of een glas water als je weer thuis bent en geniet nog even na.



Meditatie

Maar eerst...
Meditatie lijkt soms zweverig maar het zorg ervoor dat je hoofd rustig wordt. Door te mediteren wordt je brein rustiger. Door bewust je ademhaling te reguleren zorg je er namelijk voor dat de neuronen in je hoofd rustiger worden. Wanneer je  Mindful bent, dan ben je als het ware de hele dag bewust bezig om je te focussen op één ding. 

Er zijn verschillende vormen van meditatie zoals Mantra's, liefdevolle en vriendelijke meditatie, adembewustzijn, transcendentale meditatie, de bodyscan en nog een aantal anderen maar deze bovenstaande worden ook wel gebruikt tijdens Mindfulnes. 

Wetenschappelijk is aan de universiteit van Californië aangetoont dat meditatie er voor zorgt dat je je beter kunt concentreren. Je brein in snel afgeleid met ruim 50.000 gedachten per dag. Wanneer je mindfulnes beoefent dan zul je merken dat dat een positief effect heeft en je beter kunt slapen en concentreren.

Oefeningen

Ademhaling

Hieronder vindt je een youtubefilmpje over "ademhaling." Op mijn youtube kanaal staan meerdere oefeningen die toegankelijk zijn wanneer je je bij mij aangemeld hebt.

Slaap of energie?

Hieronder vindt je een kort filmpje over  "energie" die je vaak te kort komt wanneer je inb een Burnout zit. Muziek kan van invloed zijn op hoe je je voelt. Luister eens en wees je bewust van wat er in je lichaam gebeurt.

De 2 bergen

Ik reis ook.
Samen gaan we jouw avontuur aan en weet je dat ik ook veel van jou kleer? Luister naar het filmpje over de 2 bergen.

Paniek

Hieronder vindt je een youtubefilmpje over "Paniek"en hoe je hier mee om kunt gaan. Er zijn vele vormen van paniek. Het filmpje is een soort E.H.B.O bij angst.

De 2 Bergen

We beklimmen samen de bergen...

Bewust ademhalen bij een paniekaanval

Ademhaling - Kleine ontspanningstechniek

Korte ontspanningsoefening