Plan je intakegesprek

1.Plan je intakegesprek 

Om te weten of ik je kan en mag helpen, voer ik een intakegesprek met je. Het kan namelijk zijn dat er meerdere (psychische) factoren een rol spelen of dat je medicatie gebruikt die van invloed kan zijn. Dit intake gesprek vindt 1-op-1 plaats en het liefst face-to-face maar kan ook via de telefoon. 

Zoek een moment in de kalender of bel mij! We vinden altijd wel een geschikt moment!

De Intake kost 45 euro en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Indien we samen het traject ingaan, komen deze kosten te vervallen.

Stuur een mail met uw naam, telefoonnummer en korte hulpvraag naar: post@themindfactory.nl of laat uw huisarts via het zorgdomein contact leggen.

Vragenlijst

2. Vragenlijst

De vragen op de lijst gaan over dagelijkse zaken en helpen mij te onderzoeken waardoor je klacht, zou kunnen zijn ontstaan én vooral hoe we dit op kunnen lossen. De vragenlijst gaan we samen bespreken. 

Als je onder de 18 jaar bent dan zal dit gesprek plaatsvinden met één van je verzorgers erbij.

Beroepsvereniging, behandelovereenkomst

3. De eerste afspraak

Omdat ik aangesloten ben bij beroepsverenigingen, hoor ik, net als iedere andere professional, mij te houden aan procedures en regels. Het kan dus voorkomen dat ik je niet mag helpen als de intake dat aangeeft. Ik verwijs je dan naar een collegaspecialist. Maar als we wel aan de slag gaan dan ontvang je van mij een behandelovereenkomst en wordt onze eerste behandelafspraak gepland.

Iedere afspraak kost 65 euro. 
Vergoedering is afhankelijk van je zorgverzekering.

Kijk ook eens bij:
  Zorgverzekeraars – NAP Koepel (nap-koepel.nl)
  https://www.batc.nl/
   https://verenigingvoormindfulness.nl/

Mindfulness

Mindfulness, geworteld in eeuwenoude oosterse tradities, heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een wijdverspreide en effectieve benadering voor welzijn en mentale gezondheid.

Oorspronkelijk afkomstig uit boeddhistische meditatietechnieken, heeft mindfulness zijn weg gevonden naar het westen in de jaren 70 dankzij pioniers zoals Jon Kabat-Zinn. Hij introduceerde het concept in een klinische setting via het programma Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR). Hiermee werden meditatietechnieken aangepast om stress en pijn te verminderen, en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.Sindsdien heeft mindfulness een breed scala aan toepassingen gevonden, van stressvermindering tot het verbeteren van concentratie en emotionele regulatie. 

Het is geen religieuze praktijk, maar eerder een psychologische benadering die zich richt op het cultiveren van opmerkzaamheid en bewuste aanwezigheid in het huidige moment.Vandaag de dag wordt mindfulness in diverse contexten gebruikt, van bedrijven die mindfulness-programma's aanbieden aan hun werknemers om stress op de werkplek te verminderen, tot scholen die het integreren om de concentratie en het welzijn van studenten te verbeteren.

Het beoefenen van mindfulness omvat vaak meditatie, ademhalingsoefeningen en het bewust observeren van gedachten en gevoelens zonder erover te oordelen. Door regelmatige beoefening kunnen mensen meer veerkracht ontwikkelen, beter omgaan met uitdagingen en een dieper gevoel van welzijn ervaren. Mindfulness bevordert ook een grotere zelfbewustwording en kan leiden tot een meer vervuld leven door de nadruk te leggen op het hier en nu.

Ik geef regelmatig Mindfulnesstrainingen ( MBCT). 
Zie voor het programma hieronder:

Alphen aan den Rijn: 
(8 weken op dezelfde dag van de week op hetzelfde tijdstip) 
start op 4 oktober om 12.00 uur 
of 
je start op 26 september om 19.00 uur
De sessies duren 1 tot 1.5 uur

Aanmelden:el 0610978647 of 
mail post@themindfactory.nl ovv Mindfulness