Werken aan je herstel

Wil je er echt iets aan gaan doen? Lees dan verder per onderdeel.

 ik kijk naar alle aspecten in je leven: werk, prive,spiritualiteit, gezondheid, voeding, financiën. Alles staat met elkaar in verbinding. 

Het herstel van een Burn-out bestaat uit een aantal fases. Een Burn out treed vaak op wanneer je langdurig onder stress hebt gestaan maar toch stug door bent blijven gaan. Je lichaam en geest kunnen zich niet meer spontaan herstellen omdat ze zo  vaak zijn uitgeput. 
Het is heel goed mogelijk dat jij een zorg beroep hebt en/of vaak voor andere klaar staat maar...het kan ook voorkomen dat je al langere tijd uit het werkproces bent waardoor je een Burnout krijgt. Er zijn diverse factoren die een Burnout kunnen veroorzaken. Het belangrijkste is echter:

Hoe los je het op en hoe zorg je ervoor dat je het niet weer krijgt!
Het kost tijd en vooral inzicht want als je altijd doet wat je altijd deed dan zal er niets veranderen! 

Door welke fases neem ik je mee?

Fase 1:Op het moment dat je begrijpt wat er aan de hand is en je daadwerkelijk voor jezelf accepteerd dat je in een situatie zit die je echt wilt veranderen dan kun je gaan werken aan je herstelproces. Je zit nu in de overgang naar de tweede fase:

Fase 2: uitzoeken wat de problemen zijn, hoe ze ontstaan zijn en vooral hoe het opgelost kan worden!

Fase 3: Het uitvoeren van je oplossingen

Eén van de therapiën die helpt bij een Burn-out is "Cognitieve Gedragstherapie". Deze therapievorm helpt je je eigen gedachten en gedrag te onderzoeken en  (negatieve)  patronen te bestrijden. Het belangrijkste is dat je vanaf nu leert hoe je voor de rest van je leven in balans kunt blijven en zo stressgerelateerde situaties onder controle kunt houden.

Mindfulness Based Cognitive Therapie en Creative Art Therapie behoren tot de Cognitieve gedragstherapie maar ik werk , indien gewenst, vooral 1 - op - 1 zodat je voldoende tijd en aandacht krijgt en goede resultaten. 

Tritonstraat 3  
2402 WB  Alphen aan den Rijn
+31 6 10978647
post@themindfactory.nl
Dutch NL English EN