“Help, ik kan niet stoppen met piekeren!”

Draai jij met je gedachten steeds maar in een kringetje waardoor je nog vermoeider wordt. Ben je bang dat je energie helemaal verdwijnt? Dan heb ik goed nieuws voor je want je kunt het piekeren stoppen! Jij kunt terug komen in je positieve vibe en je weer helemaal gelukkig voelen!

Het kan zijn dat je de indrukken die in je geheugen zitten steeds keer op keer aan het activeren bent. Piekeren is niets meer en minder dan negatieve gedachten steeds weer oproepen. Ze beinvloeden je humeur. Zodra je je hier bewust van bent geworden is het eigenlijk al te laat!

Je negatieve gedachten zijn eigenlijk gedachten die op de automatische piloot binnen komen. Daar hoe je hoef je helemaal niet zoveel moeite voor te doen. Je kent vast wel een moment dat je van punt A naar B ging en opeens dacht :”goh, ben ik hier al? “. Dan ben je van punt A naar punt B gekomen via je automatische piloot. Je was er met je gedachten niet bij of je gedachten waren ergens anders. Omdat je niet bewust met je gedachten de route volgde, heb je misschien een hoop gemist van wat er zich op dat moment om je heen gebeurde en zich afspeelde.

Met Mindfulness leer je om je aandacht op dit moment te blijven richten. Je zet als het ware de automatische piloot uit waardoor je bewust ziet, hoort, ruikt of voelt wat er om je heen zich afspeelt. Je richt je op alledaagse zaken die er toe doen. Hierdoor maak je keuzes in het leven die bepaalt worden door hoe jij wil denken.

Je bent je meer bewust van wat belangrijk voor je is door bijvoorbeeld te voelen wat voor jou beter voelt. Je hoeft je gevoel niet te onderdrukken – je hoeft er ook helemaal niets mee te doen – gewoon: voelen…

We zijn het contact met onszelf een beetje kwijt geraakt.

Wanneer we weten waarom we piekeren en ons bewust worden van onze mindset, dan kunnen we het piekeren ombuigen in geluksmomentjes! Zet je automatische piloot uit en ervaar alles om je heen!