Door te falen zul je nog meer leren!

Hoe vaak merk ik niet dat studenten vol in de stress schieten bij bepaalde momenten. Of het nu een examen is of een presentatie of starten in een nieuwe klas….Bang om niet goed genoeg te zijn. Om er bij te willen horen, om nog beter te presteren, om….. De druk is soms enorm. 

Maar weet je dat het gezond is om af en toe te falen? Falen mag!

“Door te falen zul je nog meer leren!”

Vraag je eens af “waarom of voor wie” je iets doet als je het gevoel hebt dat je faalt.

Een beetje druk en stress is gezond maar ga je falen omdat je het gevoel hebt dat iets “moet”dan kan het zo maar zijn dat je daarom zult blokkeren en je inderdaad minder kunt dan je zou willen. Stress zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je niets meer weet of kunt. Je hebt het soms zelf niet eens in de gaten. Let maar eens op je houding; zijn je spieren aangespannen? Haal je sneller adem? Hoor je wel wat je zou moeten horen? Kortom, je gevoel om te falen en niet te presteren kan lichamelijke reacties oproepen. Maar als je eenmaal in de gaten hebt hoe het werkt en hoe je er mee om kunt gaan dan zul je zien dat je het niet erg zult vinden én zelfs meer aandurft dan dat je ooit voor ogen had.

Als je faalt en je zet door dan bereik je meer want je weet dat je het de volgende keer anders gaat doen en je doet steeds meer ervaring op!

Ontspan lekker en laat los!
Falen mag: leer ervan door het te gaan begrijpen. Wat ga jij volgende keer doen om lekker te falen?

  • wanneer je wat meer faalangst hebt dan hierboven beschreven staat en je wil wat meer begeleiding hebben, dan kan ik je helpen. Meer weten? app mij gerust eens! 0610978647
  • voor studenten gelden anderen tarieven.